Citronpasta med kyckling

Det här är nog den godaste kycklingpastan jag vet. Jag är svag för alla pastarätter och jag älskar parmesan. Man kan också lämna bort kycklingen om man vill ha rätten helt vegetarisk.

Du behöver (för fyra personer):

2 paket färskpasta, helst pappardelle (allra godast blir det med hemgjord pappardelle)

en förpackning kycklingfiléer (450 g)

2 gula lökar

3 vitlöksklyftor

3 dl kycklingbuljong

2 msk färsk riven ingefära

2 msk färsk riven gurkmeja

1 tsk salt

1 nypa vitpeppar

1 nypa svartpeppar, gärna direkt ur kvarnen

en nypa chiliflakes

saften av en citron

rivet skal av en citron

1 msk honung

1 burk mascarpone

riven parmesan

bladpersilja eller basilika

Gör så här:

Stek kycklingen och lägg den åt sidan. Stek den hackade löken gyllengul i en stekpanna och tillsätt sedan den finhackade vitlöken. Se upp så den inte bränns vid. Häll i buljongen och citronsaften plus det rivna citronskalet. Blanda i ingefäran och gurkmejan och tillsätt nu också alla andra kryddor. Tillsätt honungen och till sist mascarpone. Blanda runt ordentligt och smaka av. Vänd i kycklingen och låt puttra en stund. Koka pastan al dente och blanda såsen med pastan. Strö över rikligt med parmesan och dekorera med bladpersilja eller basilika. Servera rätten tillsammans med ett fylligt rödvin och gärna med ett rostat lantbröd till.

DSC_0942.JPG
Föregående
Föregående

Kirskålspesto

Nästa
Nästa

Pannbröd med aubergineröra och tomatsallad