Pasta med valnötssås

Sugen på pasta? Det är jag ALLTID! Här kommer en underbart god rätt som är dessutom enkel och supersnabb att få till. Om du vill lyxa till det, kan du tillverka pastan själv, men det går utmärkt att köpa färdig tagliatelle eller pappardelle. Enklare än så här blir matlagningen inte.

Valnötssås (för fyra)

1 mindre kruka basilika (spara några kvistar för garnering om du vill)

100 g valnötter

100 g riven parmesan

1 stor vitlöksklyfta

1,5-2 dl god olivolja (beroende på hur tjock du vill ha din sås)

salt, peppar enligt smak

Gör så här:

Koka pastan al dente. Medan pastan kokar, mixa ingredienserna för såsen i en matberedare eller med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Servera såsen till nykokt pasta och med en fräsch sallad till eller som här, enbart med lite körsbärstomater. Toppa portionen med riven parmesan om du vill.

Buon appetito!



Föregående
Föregående

Lantliga auberginer

Nästa
Nästa

Maffig vegomacka