Lantliga auberginer

Åsikterna brukar gå isär när det kommer till auberginen eller äggplantan, men för mig är auberginen är en av de trevligare ingredienserna i matlagningen. Auberginen kommer egentligen från Ostasien och södra delarna av Indien. Visste du förresten att auberginen ingår i potatissläktet? Skalet innehåller mycket fiber, så se till också att använda skalet på auberginen. Många kan uppleva auberginen som något besk i smaken, men det här går att åtgärda genom att försalta den. När vi nu går mot våren är det många som plockar fram sina grillar, så passa då på att grilla auberginer i skivor, lättare än så blir det knappast.

Här delar jag med mig av ett enkelt italienskt sätt att tillreda aubergine. Auberginen kan serveras som antipasti, förrätt, eller som contorni, tillbehör.

Lantliga auberginer

För 4 personer:

2-3 auberginer

5-6 vitlöksklyftor, hackade

olivolja

salt, svartpeppar

hackad mynta

Gör så här:

Värm ugnen till 200 grader. Skiva auberginerna tunt på längden. Pensla dem med olivolja och lägg dem på en ugnsplåt. Grilla auberginerna tills de fått färg och blivit mjuka, kom ihåg att vända dem en gång under tiden.

Ringla mer olja över auberginerna, salta och peppra, strö över den hackade vitlöken och strö över mynta till sist. Servera auberginerna ljumma.

Föregående
Föregående

Friterad potatis med gremolata

Nästa
Nästa

Pasta med valnötssås