Polpette di ricotta

Polpette di ricotta (små ricottabollar)


4 portioner

250 g ricotta

2 äggulor, 2 äggvitor

½ dl vetemjöl

1 dl riven parmesanost

3 msk finhackad persilja

½ tsk salt

1 krm svartpeppar

1-2 dl ströbröd

smör eller olivolja

finhackad persilja

 

Separera äggulor och äggvitor. Vispa hastigt upp äggvitorna i en skål.

Rör ihop ricotta, äggulor, mjöl, parmesan, persilja, salt och svartpeppar till en jämn smet i en annan skål. Tillsätt eventuellt lite vetemjöl ytterligare för att få en formbar konsistens på smeten.

Forma små bollar med händerna och lägg dem på ett fat.

Häll upp ströbrödet på ett annat fat.

Doppa ricottabollarna i den vispade äggvitan och rulla dem sedan i ströbrödet.

Stek ricottabollarna i smör eller olivolja i en stekpanna. Skaka pannan försiktigt då och då och låt bollarna eftersteka på svag värme tills de är gyllenbruna.

Strö över persilja och servera direkt som förrätt med ett glas bubbel till.

 

 

 

Föregående
Föregående

Jordgubbs- och rabarbertiramisù

Nästa
Nästa

Kryddiga pepparkakor