Kryddiga pepparkakor

Egentligen är jag inte jätteförtjust i pepparkakor. Jag älskar att baka dem, men är inte så intresserad av att äta dem. I flera års tid har jag försökt få till de där knäckiga, knapriga och kryddstarka pepparkakorna. Nu tror jag att jag lyckats. De här blev riktigt goda. Precis som jag vill ha dem.

Till en rejäl sats behöver du:

4,5 dl mörk sirap

4,5 dl strösocker

300 g smör

1 ägg

5 tsk malen kanel

5 tsk malen ingefära

5 tsk malen nejlika

4 tsk malen kardemumma

1/2 tsk malen svartpeppar

14-15 dl vetemjöl

Gör så här:

Koka upp sirapen och låt den svalna något. Blanda i smöret, kryddorna och ägget. Blanda sist i vetemjölet och knåda till en deg. Låt degen stå svalt över natten (men inte i kylskåp).

Ställ ugnen på 200 grader. Baka ut degen, stansa ut pepparkakor och grädda dem i cirka 5-8 minuter.

Föregående
Föregående

Polpette di ricotta

Nästa
Nästa

Friterade chèvrebollar