Tortillas med pankofriterad torsk och mango-avokado-äppelsalsa

Fredagstortillas. Det är ju många av oss som älskar dem. Ikväll bjöd jag familjen på en ny frasig version. De höjde fredagsmyset till en helt ny nivå. Fantastiskt gott!

För fyra:

Mango-avokado-äppelsalsa

1 stor mango

2-3 avokador

1 rött sött äpple

1 rödlök

1 dl bladpersilja

saften av en citron

olivolja

(salt)

Tärna mangon, avokadon och äpplet och blanda med den hackade löken. Hacka och lägg med bladpersilja. Häll i citronsaften och ringla lite olja över. Eventuellt kan man ha i en liten nypa salt. Rör om och låt dra.

Citronmajonnäs

1 ägg

1 tsk senap

1 tsk vinäger, gärna äppelcidervinäger

Saften av 1/2 citron

1 dl rapsolja

salt

Knäck ägget i en skål. Tillsätt senap och vinäger och citron. Mixa ihop med en stavmixer medan du häller i oljan i en jämn stråle. Smaka av med salt.

Pankofriterad torsk

4 torskfiléer

2 dl vetemjöl

2 ägg

2 dl pankoströbröd

salt

svartpeppar

neutral olja till friteringen

Skär filéerna i två bitar. Vänd dem först i saltat och pepprat vetemjöl, sedan i vispat ägg och sist i pankoströbrödet. Fritera i het olja (160-170 grader) tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på papper.

Jag brukar ha en burk inlagda grönsaker i kylen. Plockade upp lite lök och paprika till garneringen. Kika i ditt kylskåp och kolla vad som kan vara det där som är lite syrligt och som förhöjer smaken.

Värm tortillabröden (ja, det är ännu bättre om man gör bröden själv) och fyll med salsa, fisk, inlagda grönsaker eller bara ringar av rå rödlök och toppa med något salt. Här provade vi med fetaost, men den kan lämnas bort eller bytas mot något annat saltigt.

DSC_0476.JPG
Föregående
Föregående

Gott i påsktider

Nästa
Nästa

Ostkroketter