Äppelkaka med mandel och kokos

Det är höst och därmed också tid för äppelkaka. Fick testa mig fram några gånger, men nu tycker jag denna glutenfria äppelkaka är riktigt god. Kakan är bakad på mandel- och havremjöl och utan vitt socker.

Smeten:

2 dl kallpressad rybsolja

1 dl kokossocker

2 msk flytande honung (om du vill)

2 tsk bakpulver

2 tsk malen kardemumma

2 ägg

1 dl mjölk

2 dl mandelmjöl

2 dl havremjöl

1 dl kokosflingor

Ovanpå kakan:

2-3 tunt skivade äpplen

kanel

Gör så här:

Värm ugnen till 200 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke. Häll smeten i en smord pajform. Täck ytan med skivade äpplen och strö över kanel. Grädda cirka 25 minuter i mitten av ugnen. Servera med vaniljsås eller glass eller ät som sådan.

DSC_0670.JPG
DSC_0666 (2).JPG
Föregående
Föregående

Smörstekta frukter med mascarponekräm

Nästa
Nästa

Pappa al pomodoro