Pappa al pomodoro

Här är den enkla, men perfekta höstsoppan som värmer efter en regnig dag. Pappa al pomodoro är en toscansk tomat- och brödsoppa, som du gör på överblivet lantbröd som hunnit torka. Bort med fördomarna, det här är kanongott och busenkelt.

Pappa al pomodoro för fyra:

3 stora vitlöksklyftor, hackade

ett halvt torkat lantbröd, skuret i bitar

olivolja

en näve färsk salvia

2 dl hönsbuljong

3 burkar hela tomater (gärna körsbärstomater)

en stor näve färsk basilika, hackad

en kork balsamvinäger

1 msk honung

riven parmesan

salt och peppar

Gör så här:

Hetta upp olivoljan i en kastrull. Tillsätt vitlöken och salvia och fräs en stund. Tillsätt hönsbuljongen och brödet och blanda tills vätskan sugits in i brödet. Häll ner tomaterna i kastrullen, blanda med basilika, balsamvinäger, honung och låt puttra cirka 15 minuter. Rör om emellanåt. Tillsätt vatten om soppan ser ut att bli för tjock.

Salta, peppra och smaka av. Ringla lite olivolja över, riv rejält med parmesan över och servera.

DSC_0632.JPG
Föregående
Föregående

Äppelkaka med mandel och kokos

Nästa
Nästa

Linguine ai funghi porcini