Blåbärsglass

Här kommer världens enklaste recept på en riktigt god glass. Perfekt nu när många har färska bär i sina trädgårdar eller när man varit ute i blåbärsskogen. Hemligheten i den här glassen är nog kardemumman. Otroligt häftig kombination.

För cirka 1 liter glass behöver du:

2-3 dl färska bär, till exempel blåbär

1 burk kondenserad, sötad mjölk (3oo ml)

1 burk (500 g) krämig, turkisk yoghurt med fetthalt 10%

2 tsk malen kardemumma

Gör så här:

Blanda alla ingredienser i en bunke och häll över smeten i det kärl du önskar frysa in glassen i. Jag använde en 1-liters glassförpackning. Låt glassen stå i frysen i ett dygn. Ta ut glassen cirka 15 minuter före severing.





Föregående
Föregående

Friterade chèvrebollar

Nästa
Nästa

Grönsakstorn med italienska smaker