Grönsakstorn med italienska smaker
Här kommer en superenkel med inspiration från Neapel. Kanske många av er kan bidra med egenodlad zucchini, paprika och kanske till och med aubergine. Perfekt nu när örterna är som bäst också.
Du behöver (för 4 personer):
1 aubergine
1 zucchini
1 stor paprika
1 mozzarella
hyvlad parmesan
ett knippe färska örter; basilika, rosmarin, bladpersilja, timjan, salvia
en nypa paprikapulver
salt
1 vitlöksklyfta, hackad
1 dl olivolja plus den mängd du ringlar över grönsakerna innan grillning
Gör så här:
Skiva auberginen och zucchinin, skär paprikan i stora bitar. Ringla olivolja och salt över dem. Grilla dem så att de får fin färg. Du kan givetvis ställa in grönsakerna i ugnen också på en ugnsplåt (200 grader, cirka 30 minuter).
Förbered örtoljan under tiden. Värm olivolja i en stekpanna. Fräs de hackade örterna en stund och tillsätt salt samt lite paprikapulver. Tillsätt den skivade vitlöken. Fräs en stund, men se upp så att vitlöken inte bränns vid. Ställ oljan åt sidan.
Skär upp mozzarellan i skivor och hyvla parmesanen.
På en tallrik, varva aubergine, zucchini, paprika, parmesan, mozzarella och örtolja. Toppa med oljan och njut av smakerna!