Grönsakstorn med italienska smaker

Här kommer en superenkel med inspiration från Neapel. Kanske många av er kan bidra med egenodlad zucchini, paprika och kanske till och med aubergine. Perfekt nu när örterna är som bäst också.

Du behöver (för 4 personer):

1 aubergine

1 zucchini

1 stor paprika

1 mozzarella

hyvlad parmesan

ett knippe färska örter; basilika, rosmarin, bladpersilja, timjan, salvia

en nypa paprikapulver

salt

1 vitlöksklyfta, hackad

1 dl olivolja plus den mängd du ringlar över grönsakerna innan grillning

Gör så här:

Skiva auberginen och zucchinin, skär paprikan i stora bitar. Ringla olivolja och salt över dem. Grilla dem så att de får fin färg. Du kan givetvis ställa in grönsakerna i ugnen också på en ugnsplåt (200 grader, cirka 30 minuter).

Förbered örtoljan under tiden. Värm olivolja i en stekpanna. Fräs de hackade örterna en stund och tillsätt salt samt lite paprikapulver. Tillsätt den skivade vitlöken. Fräs en stund, men se upp så att vitlöken inte bränns vid. Ställ oljan åt sidan.

Skär upp mozzarellan i skivor och hyvla parmesanen.

På en tallrik, varva aubergine, zucchini, paprika, parmesan, mozzarella och örtolja. Toppa med oljan och njut av smakerna!

Föregående
Föregående

Blåbärsglass

Nästa
Nästa

Friterad potatis med gremolata