Sallad med rostade grönsaker och bulgur

Nu när många trädgårdar bjuder på en massa godsaker och butikshyllorna är fyllda med nyskördade grönsaker, passa på och gör denna goda sallad med rostade grönsaker. Ett gott tillbehör är en enkel tomatsalsa. Om du vill servera salladen med pannbröd, rekommenderar jag att du tittar här.

Till en sallad för sex personer behöver du:

4-5 dl kokt bulgur (koka enligt instruktionerna på förpackningen, men koka gärna i buljong)

2 mindre auberginer

2 mindre zucchinier

2 paprikor i olika färger

2-3 gula lökar

örtsalt

bladgrönt av olika slag (spenat, rucola, eller vanlig grönsallad)

1 mango

fetaost

olivolja

flingsalt, svartpeppar från kvarnen

Gör så här:

Lägg ugnen på 200 grader. Koka bulguren. Skiva auberginerna och zucchinierna och laka ur dem genom att salta dem och låta dem dra cirka 15 minuter. Torka av skivorna med hushållspapper. Skär paprikan i bitar. Skala och klyfta löken. Lägg grönsakerna på en plåt och ringla över olivolja. Strö över örtsalt. Rosta i ugnen cirka 40 minuter eller tills grönsakerna är mjuka och löken tagit lite färg och skalet lossnar lätt från paprikorna.

Skär upp mangon i lämpliga bitar. Smula fetaosten. Blanda de rostade grönsakerna, mangon, de gröna bladen och fetaosten på ett serveringsfat, ringla över olivolja och toppa med flingsalt och nymalen svartpeppar. Dekorera med några kvistar bladpersilja.

Tomatsalsa

2 askar körsbärstomater

1 finhackad rödlök

1 knippe bladpersilja

olivolja

flingsalt, peppar från kvarnen

Gör så här:

Dela körsbärstomaterna och blanda med den hackade löken och den hackade bladpersiljan. Ringla över olivolja och strö flingsalt och nymalen svartpeppar över.

DSC_0347.JPG

Servera gärna allt med en klick tsatsiki!



Föregående
Föregående

Zucchini- och morotsbröd

Nästa
Nästa

Glutenfri gnocchi