Zucchini- och morotsbröd

Skola och jobb har kommit igång igen. Mitt i vardagen som emellanåt kan bli ganska stressig är det extra viktigt att sätta sig ner vid bordet tillsammans. Dessutom är skördetiden här. Passa på och gör dessa zucchini- och morotsbröd och ha till exempel en mysig kvällsfika tillsammans.

Cirka 25 bröd

Du behöver:

2 dl naturell yoghurt

1 dl vatten

25 g jäst

200 g riven zucchini

200 g riven morot

1 dl rapsolja (gärna kallpressad)

1 msk salt

2 msk honung

10-12 dl vetemjöl

Gör så här:

Värm ugnen till 200 grader.

Värm vattnet och yoghurten till 37 grader. Smula i jästen. Tillsätt salt och honung, olja och de rivna grönsakerna. Låt blandningen gå i degmaskin medan du tillsätter mjölet lite i taget. Låt sedan degen gå 5 minuter i maskinen. Låt jäsa under duk 45 minuter.

Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Kavla ut den till en cirka 2 cm tjock platta. Dela degen i bitar, cirka 6x10 cm. Lägg bitarna på en plåt och låt jäsa 30 minuter. Grädda bröden i mitten av ugnen 10-12 minuter tills bröden fått en vacker färg. Servera till exempel med vitlökssmör.

DSC_0395.JPG
Föregående
Föregående

Fröknäcke med nötter och rosmarin

Nästa
Nästa

Sallad med rostade grönsaker och bulgur