Linguine ai funghi porcini

Nu är de här. Karljohanssvamparna kommer upp ur jorden med väldig fart nu när det regnat så mycket. Kunde inte låta bli att gå en förmiddagspromenad och vips var lunchen fixad. Härlig, enkel pasta med massor av karljohanssvamp. Prova du också!

IMG_20210822_121435.jpg

Du behöver:

färsk karljohanssvamp, gärna små och fasta

högklassig olivolja

2 hackade vitlöksklyftor

en knippe bladpersilja

salt, peppar ur kvarnen

riven parmesan

någon bredare pasta, som linguine eller tagliatelle

Gör så här:

Rensa svampen och skär upp den i lämpliga skivor. Jag tycker det är vackert då man skär upp de små karljohanssvamparna i skivor och man ser svampformen på skivorna. Hacka vitlöken och bladpersiljan. Koka upp pastavattnet.

DSC_0601.JPG
DSC_0606.JPG
DSC_0608.JPG

Lägg svamparna i en torr stekpanna och fräs upp dem, så att svampens egna vätska avdunstar. Koka pastan under tiden. Fräs nu svampen i generöst med olivolja så att svampen får färg. Tillsätt till sist vitlök och bladpersilja, salt och peppar och vänd runt svamparna några gånger i pannan. Vänd ner ännu en näve parmesan. Häll av pastan och blanda pastan med svampen. Ringla ytterligare olivolja över pastan. Servera pastan och toppa din portion med riven parmesan och njut!

DSC_0615.JPG




Föregående
Föregående

Pappa al pomodoro

Nästa
Nästa

Pannacotta med karamelliserade päron och färska hallon