Påskpavlova

Ingen efterrätt till påskmiddagarna? Ännu hinner du göra en härligt god påskpavlova med spröd maräng och fräscha frukter.

Marängbotten (cirka 8 bitar)

6 äggvitor (rumstempererade)

3 1/2 dl socker

1 liten nypa salt

2 tsk potatismjöl

1 tsk vitvinsvinäger

Till dekorationen

2 dl vispgrädde

1 burk mascarpone

1 tsk vaniljsocker

1 ask jordgubbar

1 förpackning ananaskörsbär

4 klyftade kiwifrukter

chokladsås

Gör så här:

Värm ugnen till 150 grader. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget medan du fortsätter att vispa. Vispa tills smeten är hård. Vispa sedan ner salt, potatismjöl och vinäger. Lägg marängsmeten i en spritspåse och spritsa ut en botten på en plåt med bakplåtspapper. Baka marängen i cirka en timme. Låt marängen svalna.

Vispa grädden och blanda sedan i mascarpone och vaniljsocker. Skölj jordgubbarna och dela dem på längden, skala och klyfta kivifrukten, skölj ananaskörsbären. Bred ut grädd-mascarponeblandningen över marängbottnen, dekorera med frukterna och ringla chokladsås överst.

DSC_0215.JPG
DSC_0211.JPG
Föregående
Föregående

Världens godaste moussaka

Nästa
Nästa

Focaccia med oliver och rosmarin