Påskpavlova
Ingen efterrätt till påskmiddagarna? Ännu hinner du göra en härligt god påskpavlova med spröd maräng och fräscha frukter.
Marängbotten (cirka 8 bitar)
6 äggvitor (rumstempererade)
3 1/2 dl socker
1 liten nypa salt
2 tsk potatismjöl
1 tsk vitvinsvinäger
Till dekorationen
2 dl vispgrädde
1 burk mascarpone
1 tsk vaniljsocker
1 ask jordgubbar
1 förpackning ananaskörsbär
4 klyftade kiwifrukter
chokladsås
Gör så här:
Värm ugnen till 150 grader. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget medan du fortsätter att vispa. Vispa tills smeten är hård. Vispa sedan ner salt, potatismjöl och vinäger. Lägg marängsmeten i en spritspåse och spritsa ut en botten på en plåt med bakplåtspapper. Baka marängen i cirka en timme. Låt marängen svalna.
Vispa grädden och blanda sedan i mascarpone och vaniljsocker. Skölj jordgubbarna och dela dem på längden, skala och klyfta kivifrukten, skölj ananaskörsbären. Bred ut grädd-mascarponeblandningen över marängbottnen, dekorera med frukterna och ringla chokladsås överst.