Potatisrieska

Jag har bakat alltför lite på sistone. Jag har helt enkelt inte hunnit. Men här kommer ett lättlagat recept på potatisrieska, ett tunnbröd på potatismos och bovete. Perfekt också för dig som är glutenfri. Brödet är godast när det är nygräddat och gör sig perfekt med en värmande soppa eller till en skön jullovsfrukost.

Potatisrieska, 16 st

5 dl potatismos (gärna riktigt mos, med smör, mjölk och salt), perfekt om det blivit över från gårdagens middag

1 ägg

1 tsk bakpulver

1 dl naturell yoghurt (fetthalt 6-10%)

2 dl bovetemjöl

1/2 tsk psylliumfiber

(en skvätt mjölk ifall moset blivit för tjockt)

salt enligt smak och beroende på hur mycket du har i moset

Värm ugnen till 250 grader. Blanda ner alla ingredienser i moset och rör det till en jämn smet. Smaka och salta mer ifall det behövs. Klicka ut lämpliga klickar smet på en ugnsplåt med bakplåtspapper och platta ut rieskorna (ca 9 cm i diameter). Det går lättare om du blöter fingertopparna lite. Strö till sist lite bovetemjöl ovanpå bröden och nagga dem med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen cirka 12-13 minuter eller tills de fått en vacker gyllengul färg.

DSC_0970.JPG
DSC_0973.JPG
DSC_0987.JPG
DSC_0995.JPG
DSC_0998.JPG


Föregående
Föregående

Braxen på två sätt

Nästa
Nästa

Kyckling med bacon