Kyckling med bacon

Den här rätten är barnens stora favorit. Och måste erkännas att den går hem hos de vuxna också. Snart är det dags för julmat, men ännu hinner du tillreda den här rustika rätten före jul eller sen när du tröttnat på julmaten.

För 4-6 personer behöver du:

800 g marinerade kycklingfiléer

två paket bacon

färska salviablad

1 burk currygrädde (använde Flora ruoka, pehmeä curry)

salt, peppar

Gör så här:

Låt marinaden finnas kvar. Vira in kycklingfiléerna i salvia och bacon. En del av salvian kan med fördel gå ner i stekpannan direkt med kycklingen. Stek kycklingen tills den nästan är klar och häll till sist över currygrädde. Låt puttra och dra.

DSC_0920.JPG

Ugnspotatis

Värm ugnen till 200 grader. Skär upp potatis i klyftor och lägg på en ugnsplåt. Lägg med morötter, palsternacka, lök, vitlöksklyftor (med skal på, de blir härligt bakade) eller vad du önskar ugnsbaka. Låt gå i ugnen cirka 45 minuter. När potatisen nästan är klar, lägg kycklingen och det som är kvar av grädden ovanpå potatisen och låt gå ytterligare 10-15 minuter i ugnen. Servera rätten gärna med en klick aioli och en fräsch sallad till.

DSC_0922.JPG
DSC_0926.JPG
DSC_0929.JPG
DSC_0928.JPG
Föregående
Föregående

Potatisrieska

Nästa
Nästa

Friterad kyckling och vitlökspotatis