Sparrissallad med fetaostsmulor

Här är ett enkelt recept på en fräsch sparrissallad inför sparrissäsongen.

För 4 personer:

2 knippen sparris

olivolja till stekning

1 hackad lök

1 dl olivolja till dressingen (eller neural olja om du vill)

1 msk flytande honung

saften av en citron

salt enligt smak

nymalen svartpeppar enligt smak

en mindre kruka dill

en mindre kruka bladpersilja

1 dl hackade pistagenötter

smulad fetaost

Gör så här:

Blanda ihop en dressing av hackad lök, olivolja, salt, peppar, citronsaft och honung. Smaka av.

Skär bort den tjockaste delen av sparrisen. Skär sedan sparrisen i mindre bitar. Värm upp olivolja i en stekpanna och fräs sparrisen så att den får lite färg, men ändå har kvar sin spänstiga konsistens. Häll upp sparrisen på ett serveringsfat.

Hacka dillen och bladpersiljan och strö örterna och pistagenötterna över sparrisen. Ringla över dressingen och blanda allt. Toppa sparrissalladen med smulad fetaost. Servera!

Föregående
Föregående

Smaker från Indien

Nästa
Nästa

Schnitzel på taggsvamp